Breakfast met Lars & Timo van Kaart Blanche

Timo Delorge & Lars Lagaisse runnen samen Kaart Blanche – je weet wel, die heerlijke tongue-in-cheek wenskaartjes met coole quotes en mooie illustraties. Ze huren een lichtrijk kantoor in de oude Eskimofabriek in Gent, inclusief millenial pink muur én schommel. Bij het binnenstappen werden we meteen ondergedompeld in het vrolijke Kaart Blanche universum en bleven we graag hangen voor een gezond ontbijt en uitgebreide babbel met één van de creatiefste koppels uit Gent…

Timo & Lars - Kaart Blanche x La Favo
Timo & Lars - Kaart Blanche x La Favo

Hi Timo & Lars! Voor mensen die jullie niet kennen; wie zijn jullie en wat doe je?

Lars: “In a nutshell, wij zijn Lars en Timo wonen en werken samen in Gent. Samen hebben we sinds een aantal jaar een eigen creatief bureau met vooral focus op grafisch design en wenskaarten. Ik hou daarnaast van evenementen, creatief bezig zijn en reizen. Timo houdt van muziek, koken en planten.”

Jullie zijn nu 4 jaar bezig met Kaart Blanche. Hoe verloopt de opstart van een eigen merk en hoe is het merk al geëvolueerd de afgelopen jaren?

Timo: “Kaart Blanche is begonnen in februari 2016. Lars maakte al tijden kaartjes voor vrienden en familie en op een dag vroegen mensen ons luidop of we er geen business van wilden maken en zo is het eigenlijk begonnen. Eerst met een eigen webshop, daarna met verkooppunten en nu gaat het superhard.”

Lars: “Ik doe al het creatieve werk en beheer de sociale media, Timo neemt de sales en het logistieke voor zijn rekening. Het ondernemen loopt eigenlijk wat samen met het traject van La Favo en daarom vinden wij het leuk om af en toe eens ervaringen of tips & tricks uit te wisselen met jullie!”

Sinds de eerste lockdown wijzen jullie meer en meer op het belang van gezonde voeding (zéker in combinatie met het ondernemende leven). Hoe is die liefde voor een gebalanceerd en biologisch eetpatroon en gezonde levensstijl ontstaan?

Lars: “Wij hebben voordien eigenlijk nooit stilgestaan bij wat we allemaal aten. Net voor de eerste lockdown ben ik begonnen met personal training, ik probeerde wel wat te sporten en gezonder te zijn, maar hield het nooit vol, gelukkig boekte ik wel resultaat met mijn trainer. Ik kreeg een volledig voeding- en sportschema op maat, en het is pas sinds dan dat ik heb ontdekt hoeveel fitter ik me voelde. Veel meer energie en geen kwaaltjes meer die ik voordien wekelijks had.

Timo: “En aangezien we eigenlijk niets van afleiding hadden in die eerste lockdown, hebben we ons volledig op gezonde voeding en sporten gefocust. Nu kunnen we niet meer zonder!”

Timo & Lars - Kaart Blanche x La Favo
Timo & Lars - Kaart Blanche x La Favo


Wat is jullie favoriete powerontbijtje tijdens hectische periodes?

Lars: “Ik maak sinds een jaar elke ochtend een havermout pannenkoek, die werk ik dan af met wat pindakaas, frambozen, blauwe bessen en La Favo granola, of course!”

Timo: “Voor mij mag het wat sneller gaan een kom amandelmelk met granola en dan steel ik wat bessen van Lars (lacht).”

Jullie houden van avontuur, hebben jullie in een bepaald land jullie hart verloren?

Timo: “Wij hebben het geluk gehad om samen toch al heel wat af te reizen, maar als ik dan toch één iets moet kiezen, dan heb ik de beste herinneringen aan onze allereerste reis naar Fuerte Ventura.”

Lars: “Ik ga dan toch voor New York, de energie die je van die stad krijgt is ongezien! Daar zou ik me graag nog een jaar vestigen, samen met Timo natuurlijk, om van daaruit Kaart Blanche te laten groeien in de Verenigde Staten.”

Samen: “En ohja, SINGAPOOOORE! We zijn je gaan bezoeken terwijl je daar een jaar woonde. Beste gids everrr!”

Timo & Lars - Kaart Blanche x La Favo
Timo & Lars - Kaart Blanche x La Favo
Timo & Lars - Kaart Blanche x La Favo
Timo & Lars - Kaart Blanche x La Favo


Heb je leuke travel tips voor België?

Timo: “We zijn er zelf nog nooit geweest, maar Nutchel Cabins in de Belgische Ardennen staat on top of our list. Even volledig tot rust komen in een cosy cabin in het midden van de natuur. Ons leven is vrij hectisch, dus een slowdown momentje is altijd welgekomen, een haardvuur, een goed boek en flessen rosé, meer hebt ge niet nodig!”

Hoe kennen jullie La Favo? Wat spreekt jullie zo aan aan het merk?

Lars: “Ik ben fan van het eerste uur! Wij zijn namelijk ex-collega’s, en bij de launch van La Favo had je voor elke collega een zakje granola mee. It was love at first bite!

Timo: “Wij waren er bij sinds de start van La Favo en het is geweldig om te zien waar het merk nu al staat! Wat mij vooral aanspreekt is het feit dat de granola ambachtelijk gebakken wordt in België en dat er alleen maar met natuurlijke producten wordt gewerkt.”

Wat zijn jullie favoriete eet- en drink adresjes in en rond Gent?

Voor diner zijn dat Pulpo, Je m'en fish, Golden Gai en Amigo. Voor lunch sowieso Pain Perdu!

Timo & Lars - Kaart Blanche x La Favo
Timo & Lars - Kaart Blanche x La Favo
Timo & Lars - Kaart Blanche x La Favo
Timo & Lars - Kaart Blanche x La Favo


Grootste droom?

Timo: “Onze grootste droom is toch om een wereldwijd succes te maken van Kaart Blanche. Dat we verkooppunten hebben over de hele wereld en dat we verder verschillende producten kunnen lanceren zoals agenda’s, kalenders, potloden, enz. om zo uit te groeien tot een waar stationery brand.”

Favoriete La Favo smaak?

Lars: “Chocolini of course! Ik ben zwaar verslaafd aan chocolade (lacht).”

Timo: “Ik ben wel grote fan van de collab met Sergio Herman; die met noten en duindoornbes.”

Wie is jullie rolmodel?

Lars: “Al onze ambitieuze vrienden zijn ons rolmodel. Als wij zien hoe hard zij gaan, is dat alleen maar een stimulans om zelf ook 200% te geven. Hun gedrevenheid werkt zo aanstekelijk, dat je zelf niet anders wil dan je dromen te realiseren.”

Timo: “You are the sum of who you surround yourself with.”

Favoriete guilty pleasure…

Timo: “(lacht) We zijn beiden verslaafd aan The Real Housewives of Beverly Hills!”

Lars: “Het staat hier non stop op terwijl we onze kaartjes inpakken; zo zijn we toch nog productief bezig!”

Merci vrienden dat we jullie een bezoek mochten brengen!
www.kaartblanche.com


Older Post Newer Post