Breakfast met Kim Maes van Blos 👄

Kim Maes is een vaste waarde op vlak van eerlijke schoonheid. Met een ongeziene kritische blik kiest ze heel zorgvuldig beauty producten uit voor haar (web)shop Blos. Enkel het allerbeste is goed genoeg. Die lijn trekt ze ook door in haar voeding. Zo geniet ze elke dag van een heerlijke smoothie bowl boordevol fruit en supplementen die goed zijn voor de huid. De bowl wordt steevast afgewerkt met La Favo voor extra crunch én goodness.


Hi Kim! Voor mensen die jou niet kennen; wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Kim en in de eerste plaats ben ik mama van twee dochters. Marie (20) studeert Marketing in Antwerpen en Lou (12) zit nu in het eerste middelbaar. Ik ben de oprichtster van de beauty shop Blos, die net vijf jaar bestaat. Ik verkoop beautyproducten die een écht verschil kunnen maken op de meest gezonde manier.”

Vanwaar het idee om met Blos te beginnen?

“Ik werkte al een hele tijd als visagiste en was dagelijks bezig met veel verschillende huidjes. Veel van de modellen hadden problemen met hun huid door het gebruik van bepaalde producten en zo ben ik beginnen letten op de ingrediënten die erin zaten. Ik ging op zoek ging naar meer zuivere producten, maar dan kwam ik snel bij producten die heel basic waren. Ik reisde toen regelmatig en vond dat er in andere landen een breder aanbod was aan winkels met meer natuurlijke producten die de huid verbeterden. Er zijn jaren overheen gegaan, maar uiteindelijk heb ik alles wat ik goed vond in één shop samengebracht: Blos.”


Voor wat staat Blos?

Blos is een zorgvuldig geselecteerde collectie van eerlijke beauty. We verkopen voornamelijk natuurlijke producten met een hoge efficiëntie. Ik ben heel picky over wat in de winkel wordt verkocht. Alle producten worden eerst minstens vier weken getest. Daarom vind je het nieuwste ‘sterproduct’ van onze merken vaak pas zes weken later bij ons. We verkopen het enkel wanneer het écht de moeite is en als we vinden dat het een verschil kan maken voor onze klanten.”

Vanwaar jouw passie voor cosmetica?

“Noem mij gerust een beauty freak. Ik ben lang make-up artist geweest, maar was altijd langer bezig met het ‘preppen’ van de huid dan met de make-up zelf. Op 15 minuten tijd kan je een vermoeid model met een jetlag er doen uitzien alsof ze iedere nacht 10 uur slaapt. En dat alleen door het gebruiken van de juiste producten. Ik vond dat toen al indrukwekkend! Wanneer klanten hun fris gezichtje laten zien na vier weken onze producten te gebruiken ben ik nog steeds onder de indruk. Ik kan daar zó blij van worden!”

Vanwaar de keuze om een shop te beginnen?

“Vijf jaar geleden ben ik begonnen met de webshop. Na een tijdje kreeg ik het niet meer gecombineerd met mijn job als make-up artist en toen heb ik mezelf zes maanden gegeven om mij volledig op Blos te focussen. Dat beviel mij enorm! Ik zette in op persoonlijk en eerlijk advies en haalde daar enorm veel voldoening uit. Al snel was een fysieke winkel in Hasselt een logische keuze en daar ben ik nog steeds super blij mee!”


Heb je een specifieke ochtendroutine?

“Ik drink iedere ochtend eerst mijn koffie, een gewoonte waarvan ik soms denk dat ik die beter vervang, maar ik vind het zo gezellig. In de zomer zwem ik daarna een paar baantjes, in de winter drink ik een tweede koffietje. Nu mijn kinderen ouder zijn, heb ik ook tijd voor mezelf ’s ochtends dus leg ik af en toe een maskertje en spendeer ik net iets langer in de badkamer. Daarom niet om me op te tutten maar ik hou van wat prullen, zo komt de dag rustig op gang…”

Wat is jouw favoriete powerontbijtje tijdens hectische periodes?

“Ik moet eigenlijk bekennen dat ik zelden ontbijt. (lacht) Later in de voormiddag maak ik wel een smoothie(bowl) met mango, wilde blauwe bessen, een banaan en wat extra’s zoals een lepel Manuka honing, cacao nibs , Tocos en wat Pearl Powder. Dat is een aanrader voor een glowy huid! Ik werk af met stukjes extra fruit en La Favo granola als topping!”


Reis je vaak en heb je in een bepaald land jouw hart verloren?

“Ik heb veel mogen reizen voor mijn job en heb gemerkt dat ik me overal wel een beetje thuis voel. Italië is altijd goed voor mij, een mooi land met warme mensen en lekker eten. Naar Ibiza ga ik ook heel graag, naar de rustige baaien dan. Mijn broer heeft in L.A. gewoond en dat vind ik ook echt een superfijne plek, California in het algemeen eigenlijk. Lekker eten, de zee, de bergen, die creatieve vibe en ook gewoon echt vriendelijke mensen. Ik hoor vaak zeggen dat ze daar oppervlakkig zijn maar ik hoef niet persé diepgang bij elke ontmoeting en krijg graag mijn koffietje met een lach geserveerd. Dus fine by me!”

Hoe ken je La Favo? Wat spreekt je zo aan aan het merk?

“Ik ga vaak winkelen bij Bio-Planet en als ik iets zie wat Belgisch is, dan vliegt het vaak in mijn karretje. Omdat ik je al kende van voorheen, heb ik toen ik La Favo tegenkwam, dadelijk 5 pakken in mijn kar gegooid. Het is een blijvertje! Het is ook de enige granola waarbij ik geen last heb van mijn maag nadien.”


Wat zijn jouw favoriete eet- en drink adresjes in en rond Hasselt?

“In Hasselt ga ik heel graag naar La Casetta. Ik hou van het eten maar vooral van de vibe van de eigenares Charlotte, zij doet dat zó goed. Ze serveert heerlijke natuurwijnen dus het is echt een toffe plek om te aperitieven. Voor een snelle pasta vind je me in Pocomatto en als we wat te vieren hebben ga ik graag naar Ogst, Rosch of Entrepot del Tartufo.”

Favoriete La Favo smaak?

“De Boekweit & Bessen van Sergio Herman en de Berry Good zijn mijn favorieten!”


Thanks voor de heerlijke smoothiebowl Kim!

Volg Blos op Instagram voor een prachtige selectie aan beauty producten en neem zeker eens een kijkje op haar website.

Voor de smoothiebowl die Kim op tafel toverde, werd onderstaande granola gebruikt.


Older Post