Breakfast met Karolin Van Loon 🪐

Zeggen dat de juwelen van Karolin Van Loon opvallen, is een understatement! De ontwerpster kiest resoluut voor krachtige, kleurrijke en luxueuze ontwerpen. Met succes: in amper een paar jaar tijd bouwde ze een enorme community van trouwe fans uit. De Antwerpse mama van drie zit geen moment stil, op één moment na… Elke ochtend maakt ze tijd voor het ontbijt, waar La Favo,— in combinatie met haar zelfgemaakte granola — de hoofdrol speelt.

Hi Karolin! Voor mensen die jou niet kennen; wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Karolin, interieurarchitecte van opleiding en ontwerp nu juwelen en objecten. Daarnaast heb ik ook een eigen nagellaklijn, met kleuren die passen bij mijn juwelen. Al moet ik toegeven dat ‘mama zijn’ mijn hoofdberoep is. Ik heb drie schatten van kinderen met wie ik heel graag tijd doorbreng.”

Vanwaar het idee om met Karolin Van Loon te beginnen?

“Het is een uit de hand gelopen hobby! Enkele jaren geleden vergezelde ik mijn man – die in de diamantsector werkt – naar een beurs en daar zag ik zo’n mooie stenen liggen… Ik vond altijd al dat er weinig originele juwelen op de markt waren voor een redelijke prijs, dus heb ik er zelf iets mee gedaan! Eigenlijk ben ik niet zo into diamonds, maar in combinatie met de kleurrijke stenen krijg ik er maar niet genoeg van. Ondertussen ben ik al zo’n 7 jaar bezig met mijn juwelenmerk en het blijft elke dag boeiend.”

Vanwaar jouw passie voor juwelen?

“Ik heb eerder een passie voor kleuren en materialen. Mijn juwelen dienen als aanvulling van je persoonlijkheid, niet alleen ter decoratie.”


Heb je een specifieke (beauty) routine in de ochtend?

“Ik gebruik vrijwel uitsluitend de producten van ZEIN OBAGI, altijd met zonnefactor 50. Daarna doe ik wat poeder op en mascara, but that’s it!”

Waar haal je jouw inspiratie?

“Enerzijds uit de natuur en anderzijds kijk ik vooral naar de vrouwen rondom mij. Ik vond dat velen te lang hun setje verlovingsring/trouwring droegen, zonder er bij na te denken. Maar je kan zo’n statement maken door eens iets anders te dragen! Let’s keep it interesting…

“Ook wel interessant is dat veel mannen mijn juwelen tof vinden. Mannen van mijn generatie vinden dat hun vrouw het verdient om nog iets ‘jeugdig’ aan te hebben! Ik kan hen geen ongelijk geven.”


Wat vind je het fijnste aan ondernemen en heb je advies voor (startende) ondernemers?

“Dat je je eigen weg kan uitstippelen en kan focussen op wat jij belangrijk vindt. Zo ben ik ondernemer, maar bovenal mama voor mijn kinderen. Zij zijn voor mij het allerbelangrijkste. Als advies wil ik vooral meegeven dat je niets moet doen dat al bestaat. Wees creatief!”

Reis je vaak en heb je in een bepaald land jouw hart verloren?

“We proberen vaak te reizen, ook met de kids erbij. Meestal gaan we ergens heen waar een golven zijn of wind, zodat we kunnen surfen. Persoonlijk hou ik ook van skireizen.”


Wat is jouw favoriete powerontbijtje tijdens hectische periodes?

“Ik ontbijt al-tijd met granola, açai en fruit. Echt al járen aan een stuk! Fun fact: ik doe altijd eerst mijn granola in een kom, daarna doe ik de açai erover. Klinkt misschien vreemd, maar granola is voor mij echt de basis.”

Hoe ken je La Favo? Wat spreekt je zo aan aan het merk?

“Ik meng La Favo met mijn zelfgemaakte granola. Ik vind granola echt fantastisch. Naast ontbijt, past het evengoed op een ijsje!”


Wat zijn jouw favoriete eet- en drink adresjes in en rond Antwerpen?

Finch en Café Capital.”

Favoriete La Favo smaak?

“Die Grain Free is echt een toppertje!”


Thanks voor de heerlijke ontbijtbowl Karolin!

Volg Karolin op Instagram voor een overload aan prachtige juwelen en vegan nagellakjes en kijk zeker eens op haar website.

Voor de ontbijtbowl die Karolin op tafel toverde, werd onderstaande granola gebruikt. Deze en onze andere granola's kan je nu (tem 15/10/21) met 15% korting shoppen. Gebruik code: LFXKAROLIN bij checkout!


Older Post Newer Post