Breakfast met Caroline van Bonrill

Van apothekeres naar veggiequeen. Caroline van Bonrill sloeg een volledig andere weg in toen ze mee aan de slag ging in het vleesverwerkingsbedrijf van haar schoonfamilie. Ze zette er een vegetarisch assortiment op de kaart, met onder andere hun vegetarische boerenworst. Laat die laatste nu net heerlijk zijn als Haute Dog met een touch of La Favo.


Hi Caroline! Voor mensen die je niet kennen, stel je je even voor?

"In eerste plaats, ben ik mama van 2 kids. In een vorig leven werkte ik als apotheker, maar sinds 2017 luidt mijn jobtitel primemover van BonRill. Vroeger was BonRill 100% een vleesverwerkingsbedrijf, sinds maart 2020 is het bedrijf in volle transitie door het toetreden van een veggie gamma op basis van lokaal geteelde oesterzwammen."

Waar haal je jouw inspiratie om creatief uit de hoek te komen?

"Ik denk dat het een combinatie is van altijd een beetje dat hoekje af hebben, goedgelovig zijn en zeer goed weten wat ik wil. Ik droom en visualiseer vaak en dat lukt me aardig. De vrijheid die ik nu bezit, betekent veel voor mij. Ik heb mijn toekomst zelf in handen en die van de kinderen eigenlijk ook. Doordat we met voeding bezig zijn, proberen we onze kinderen gezond en bewust op te voeden. Met en binnen BonRill streef ik namelijk naar rechtvaardigheid en zoek ik, soms misschien een tikkeltje naïef, naar het paradijs op aarde. Ik moet heel wat bergen verzetten om te bewijzen dat vegetarisch eten ook echt superlekker kan zijn."

 

Heb je tips voor jonge ondernemers die je wil delen? 

"Wees de heldin van je eigen leven. Dat klinkt nogal cliché, maar jezelf blijven is goud waard. We zijn allemaal nog work in progress: wijze woorden die ik opgepikt heb in Making your way van Marion Debruyne & Katleen de strobbeleir. Hun boek was eye-opening voor mij en erg praktisch, echt een aanrader dus!"

Hoe combineer je jouw job met 2 kids?

"Ik heb de luxe omringd te zijn door een goed team. Misschien lijkt het alsof ik de 100% self-made woman ben, maar niemand kan het alleen."

Met Bonrill wijs je ook op het belang van gezonde voeding. Hoe is die liefde voor een gebalanceerd eetpatroon en gezonde levensstijl ontstaan?

"Ik moet toegeven dat ik die balans zelf nog soms moet zoeken, hoor. Een gezonde levensstijl probeer ik vooral te bereiken door 2 maal per week te gaan sporten. Bewegen blijft enorm belangrijk en gezond eten staat voor mij gelijk aan voldoende variatie. In mijn kindertijd was ik eigenlijk vooral bezig met de tafel mooi te schikken, het was mijn zus die interesse toonde voor de keuken. Op vlak van koken ben eerder into the simple things. Dat zie je ook terugkomen in mijn producten. Krabsla en tonijnsla zijn nu niet de meest hot topics, maar door ze veggie te maken wil ik net beter doen. Free karma points!"


Wat is jouw favoriete powerontbijtje tijdens hectische periodes?

"Als mama word ik vaak overgeslagen (lacht), misschien moet ik gewoon vroeger leren opstaan.. Ik neem ‘s ochtends vaak Griekse yoghurt the go mee, met La Favo als topping!"

Heb je in een bepaald land jouw hart verloren?

"Londen! Ik heb er 6 maanden gestudeerd en heb daar een crush aan over gehouden. Daarnaast zijn mijn man en ik verzot op de bergen. Door skitrips is de liefde alleen maar toegenomen, we zien ons daar ooit wel nog oud worden."

Heb je leuke travel tips of to do’s in België?

"Doordat we in Ieper wonen, voel ik mij vaak op vakantie. We zijn getrouwd in Brugge en op zondag gaan we daar vaak wandelen. De vredesroute is een fietsroute hier in de streek die ook best de moeite is…"


Thanks voor de overheerlijke brunch, Caroline!
Volg Caroline op Instagram voor een overload aan veggie spread inspiratie of surf naar www.bonrill.be.

In de gerechtjes die Caroline op tafel toverde, werden onderstaande granola's gebruikt.


Older Post Newer Post