Breakfast met Tiany Kiriloff


Tiany Kiriloff is een bekende naam in het Belgische modelandschap. Op haar Instagram deelt ze tips voor staycations, lokale adresjes en mode of course. Duurzaamheid vindt ze belangrijk en dat trekt ze door in haar keuken, waar La Favo regelmatig de finishing touch speelt.

 

Hey Tiany! Dank je dat we vandaag mochten langskomen. De meeste mensen zullen je wel kennen als fashionista, maar vertel je zelf ook nog even wie je bent en wat je doet?

"In de eerste plaats ben ik mama van drie meisjes. Mode zal altijd een passie blijven, maar tegenwoordig houd ik toch ook vaak het sustainability gegeven in het achterhoofd. Gelukkig heb ik ook altijd van vintage gehouden en richtte ik ook recent Kirilove Vintage Bijou op met mijn broer. Daarnaast ben ik ook een influencer."

Je bent van Latijns-Amerikaanse afkomst, heeft dat invloed op de keuken die je thuis klaarmaakt?

"Klopt, mijn mama is van Chili afkomstig en mijn papa is een Nederlander. Toen ik dertien jaar was, zijn we verhuisd naar België. Voordien woonden we in Venezuela. We zaten daar veel buiten, we gingen zwemmen en zeilen, dus ik kreeg respect voor de natuur al van jonge leeftijd mee. Er was ook altijd een overvloed aan groenten en fruit, dus dat vind ik nog steeds belangrijk om op de menu te zetten. Ik ben niet zo’n fan van de Vlaamse constellatie van patatjes, groentjes en vlees. Gelukkig eet mijn partner ook graag de veggie-experimenten die ik maak."

Eet je vegetarisch?

"In de week eten we vaak vegetarisch, we proberen onze ecologische voetafdruk zo wat te verminderen. Ik vind gezonde voeding belangrijk en ben daar ook al lang mee bezig. Die interesse is eigenlijk begonnen na de geboorte van onze eerste dochter. Onze huisarts is meer overtuigd van supplementen dan medicijnen, zeker bij kinderen. Ik ben toen ook echt gefascineerd geraakt door het hele voedingssysteem. Ik probeer zoveel mogelijk boodschappen te doen in bioshops, dat is niet altijd haalbaar, maar we doen ons best."

 

Hoe ken je La Favo?

"Echt van in de kinderschoenen, ik heb Bie nog weten granola bakken thuis bij haar papa. Ik ben ook een granola fan van het eerste uur. Mensen lachten me al eens uit als ik mijn doosjes granola meenam op verlof. Ik doe aan intermittent fasting, dat wil zeggen dat ik enkel eet tussen 12u en 19u. Ontbijten kan dus niet, maar La Favo is ook heel lekker bij andere gerechtjes: als topping op een soep of cheesecake, of in wraps zelfs! Zoals nu maakte ik een cheesecake met La Favo Noten & Duindoornbes crust - love it :)."

Vind je het fijn om wat afgelegen te wonen?

"Door corona staat het sociaal leven op een laag pitje, maar voordien vond ik dat echt zalig om hier de rust te vinden na een hectische dag of week. Je ziet hier trouwens veel dieren: fazanten, eekhoorns en hertjes… Ik woon graag in België, we hebben hier een goede mix van mode en culinaire keuken. En het is ook een toplocatie om te wonen, alles is dichtbij en je staat vrij snel in Parijs, Londen, Madrid of Milaan."

 

Heb je een favoriete buitenlandse bestemming?

"Costa Rica! We gaan elk jaar naar het dorpje Santa Teresa. Het is eigenlijk één lange strandweg, maar er zijn ongelooflijk veel lekkere restaurants. Ze zijn daar al lang bezig met healthy food. Iedereen kan er surfen: beginners, gevorderden, oud, jong… In Santa Teresa mag er ook niet hoog gebouwd worden. Je vindt er zo veel respect voor de natuur en je bent er ook door omgeven. Aapjes die in de bomen hangen of wasbeertjes die ’s avonds dingen komen stelen vanop je terras."

Maar je trekt er ook vaak in eigen land op uit, toch?

"We zijn een beetje verplicht geweest door de crisis natuurlijk. En eigenlijk had ik dat onderschat hoeveel leuke steden we hier hebben. Dat is misschien een mooie kant aan corona, dat we ons eigen land hebben leren appreciëren. Op mijn instagram deelde ik al veel staycation ideetjes in mijn highlights. Ik probeer ook regelmatig tripjes te maken met mijn drie dochters. Met mijn oudste dochter Yelena verbleef ik onlangs in Studio Penelope, een heel uniek adresje! Je zou het een girl cave kunnen noemen, super kleurrijk. Wist je trouwens dat er in België ontzettend veel unieke hutten en toffe boomhutten zijn waarin je kunt verblijven?"

 

Heb je nog een ultieme droom?

"Dat is moeilijke vraag want ik ben nogal een “go with the flow” persoon. Ik heb nooit een vijfjarenplan gehad bijvoorbeeld. Ik wil het beste uit elke dag halen. Soms denk ik wel eens dat ik oud zou willen worden in Zuid-Afrika of in Costa Rica, maar mijn man zou dat waarschijnlijk niet zien zitten, dus daar gaat mijn droom. Nee, ik droom nu toch vooral van het huis dat we aan het renoveren zijn. Die droom wordt steeds tastbaarder en we kijken er echt naar uit!"

Alright! Dank je wel, Tiany, voor het interview en de inkijk in jullie leven en huis.
Volg Tiany via www.kirilove.be en/of @tianykiriloff

In de cheescake gebruikte Tiany de Noten & Duindoornbes granola en haar favoriete smaak is de Berry Good variant!


Older Post Newer Post