Breakfast met Angelique & Barbara van Generation WOW

Angelique en Barbara zijn de twee energieke madammen achter Generation WOW, een uplifting community voor ambitieuze vrouwen met een hart voor kwaliteit, content en contentement. We werden hartelijk ontvangen bij Barbara thuis en deelden chocoladebars met La Favo als key ingredient!


Hi Angelique & Barbara! Voor mensen die jullie niet kennen; wie zijn jullie en wat doen jullie?

Angelique: “Hey Bieke! Ik ben dus Angelique, maar dat wist je wel al ;).”

Barbara: “En ik ben Barbara. Samen runnen we Generation WOW. We zijn er voor een uplifting community van ambitieuze en ondernemende vrouwen. Van brand boosting tot business strategy, van community naar real life events, van knappe ondernemers stories op Instagram tot onze eigen 'Empower your network' Podcast reeks... met conferentie in samenwerking met Stad Oostende, als het weer mag! We hebben er zoveel zin in! We zien onszelf als brand boosters en we begeleiden onze klanten, vrouwelijke onderneemsters dus om samen op de juiste business en branding knoppen te duwen."

Angelique: “Met Generation WOW willen we echt bouwen aan een uplifting community voor ondernemende vrouwen die graag hun ervaringen en netwerk willen delen. We geloven heel hard, meer dan ooit, in de kracht van je netwerk. In non-COVID tijden organiseren we inspirerende events, maar vandaag hebben we ook een gloednieuwe podcast reeks 'Empower your network'. In elke episode luisteren we naar het verrassende ondernemersverhaal van inspirerende Belgische vrouwen en de kracht van hun netwerk daar in. Onze eerste aflevering met galleriste en kunstondernemer Sofie van de Velde kan je nu beluisteren via Spotify. Sofie heeft het onder andere over dat win-win de basis is van het leven. Prachtig wat ze allemaal vertelt, het loopt niet allemaal van een leien dakje en ook dat is WOW. Als we dat sharen kunnen we daar veel uit leren hé, uit de puurheid. En dat werkt sowieso verbindend. "

Generation WOW is net gelanceerd, proficiat! Wat is voor jullie WOW (om het in jullie termen uit te drukken )?

Barbara: “Ons doel is om Belgische intra & entrepreneurs samen te brengen. Elkaar inspireren en ervaringen delen staat centraal en we willen dat dit gebeurt over generaties heen."

Angelique: "Het liefste doen we dat in real life ontmoetingen, events, incentives, én sowieso een conferentie in het voorjaar van 2022 in samenwerking met Stad Oostende maar dat is dus voor als het weer mag! Ondertussen zetten we graag ondernemende vrouwen en hun Belgische bedrijven en brands in de kijker aan de hand van stories en onze podcast reeks.

Barbara: “Het is echt WOW om te zien waar vrouwen allemaal mee bezig zijn. En vooral hoe ze elkaar aanmoedigen!”

Angelique: “Omdat het concept aanslaat willen we in post Corona tijden bigger en better gaan. Eind april 2022 plannen we een eerste grotere conferentie in het Kursaal in Oostende. We zullen een inspirerend kort weekend aanbieden: een zondag om Oostende te ontdekken en een maandag die we vol plannen met content. Er zullen tal van sprekers zijn, paneltalks en veel contentement om de week vol inspiratie te beginnen...”

Barbara: “Tot nu toe zijn onze events wat onder de radar gebleven omdat we toch steeds uitverkocht waren op korte tijd. Dat was een beetje een bewuste keuze dus. Klein en fijn begonnen, maar we voelen dat er zoveel meer in zit en daarom dat we het in de toekomst toch groter zien.”

Angelique: “Op onze Instagram @thisisgenerationwow brengen we trouwens wekelijks het wowverhaal van ondernemende vrouwen en lanceerden we dus ook net onze podcast reeks met als thema ‘Empower your network.’


Wat is jullie favoriete powerontbijtje tijdens hectische periodes?

Barbara: “We eten allebei graag Skyr – Ijslandse yoghurt – met La Favo granola, vers fruit, kokosschilfers en chiazaad. Het is snel klaar en vult goed waardoor we sterk staan tot de middag.”

Jullie houden van avontuur, hebben jullie in een bepaald land jullie hart verloren?

Barbara: “We houden van avontuur met ons gezin en met onze vrienden, om tripjes te maken en liefst naar zoveel mogelijk verschillende plaatsen. We hebben allebei niet echt een vaste stek in het buitenland, maar houden er eerder van om telkens nieuwe plekken te ontdekken en zoveel mogelijk te zien en te doen. We hebben alleszins geen zittend gat.” (lacht)

Angelique: “Het liefst ga ik op citytrip, en met de kinderen naar de zon maar evengoed is een weekje aan onze Belgische kust zalig. En met vriendinnen op zwier gaan, daar houden we ook allebei van. Vriendinnen zijn echt de beste therapie en ontspanning.”

Amen! Hebben jullie leuke travel tips voor België?

Angelique: “Ik ga vaak uitwaaien in Oostende. Ik heb een speciale band met de stad aan zee. Ik voel me er wel thuis, het gevoel dat ik in Gent heb, maar dan aan zee. Ik heb ook zin om er ooit te wonen of toch een echte pied-à-terre te hebben. Ik durf er ook wel langer logeren en werken vanuit Oostende, heerlijk."

Barbara: “Ik ben in Knokke geboren en heb er tot mijn 18 jaar gewoond. Ik kom er zo graag thuis bij mijn familie. Er is een grote diversiteit aan activiteiten daar: zowel sportief, cultureel of in de natuur, er valt altijd iets te beleven.


Hoe kennen jullie La Favo? Wat spreekt jullie zo aan aan het merk?

Angelique: “We volgen La Favo al van bij het begin. Wat ons zo aanspreekt is dat je ziet dat er een ‘mooimaker’ en fijne madam achter het merk zit. Je ziet en smaakt het.”

Barbara: “En dat wordt doorgetrokken in het ganse merk. Voor ons is La Favo echt een love brand! “

Wat zijn jullie favoriete eet- en drink adresjes in en rond Gent?

Angelique: “Bidon voor de beste koffie en ontbijt, Oats Day Long voor een lekkere lunch en Aroy Aroy voor een pittig dinertje. Chambre Séparée spaar ik voor speciale gelegenheden.”

Barbara: “Voor de lekkerste pizza’s gaan we naar De Superette. In het Keizershof moet je zijn voor oldschool brasserie keuken. Voor dance en drinks zak ik graag af naar Café Ventura. Stuk voor stuk rasechte fijne horeca ondernemers uit Gent. En in Knokke moet je bij Blanco zijn voor de lekkerste taco’s. Ik kan echt blijven namen noemen.”

La Favo x Generation WOW


Grootste droom?

Angelique: “Heel simpel: een vrij en blij leven. Gezond en oprecht gelukkig zijn, een heel leven lang.”

Barbara: “Volledig akkoord, daar heb ik niks aan toe te voegen!”

Favoriete La Favo smaak?

Angelique: “Chocolade & Pistache by Sergio Herman.”

Barbara: “En de Chocolini!”

Angelique: “Oh, ja, die is ook echt lekker…”

Wie is jullie rolmodel?

Barbara: “Mijn omaatje, een vrouw die erg positief in het leven staat en een gezonde dosis relativering heeft.”

Angelique: “Ik haal veel inspiratie bij meerdere vrouwen in mijn directe omgeving, van vriendinnen tot familieleden. Waardevolle energie en positieve reflectie dat is wat me triggert in een persoon.”

 

Heb je een levensfilosofie?

Barbara: “Start elke ontmoeting met een glimlach en good vibes.”

Angelique: “Zie, luister en voel, geluk is overal, deel het. En ook: Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan.”

Favoriete guilty pleasure?

Barbara: “Bij mij is that The Voice omdat ik er stiekem van droom om goed te kunnen zingen.”

Angelique: “Alle series die gemaakt worden in België. Ik heb ze gezien en als er een nieuwe uitkomt, is dat meteen binge watchen... In mijn tienerjaren droomde ik ervan om actrice te worden, het werd iets anders.” (lacht)

Thanks voor de koffie, granola bars en the laughter Angelique & Barbara!
Volg Generation WOW via Instagram en neem een kijkje op hun website.

Het receptje van de granola bar kan je hier terugvinden. Hierin werd de Noten & Duindoornbes granola gebruikt. En de favo's zijn de Chocolade & Pistache en de Chocolini variant, everything chocolate :).

 


Older Post Newer Post