Breakfast met Sofie Noyen

Als foodstyliste is Sofie Noyen een bekend gezicht op film- en fotosets. Je zag haar waarschijnlijk ook al eens passeren op Instagram. Ze inspireert tal van volgers met al het moois dat ze tegenkomt in haar werk en privéleven. Geen wonder dat haar La Favo creaties ook prachtige plaatjes zijn geworden.

Hi Sofie! Voor mensen die je niet kennen; wie ben je en wat doe je?

"Ik ben freelance interior & food styliste. En co-creator van 3 kleine mensjes, dus ouder zijn is mijn hoofdberoep (lacht)."

Waar haal je jouw inspiratie om op elke set terug creatief uit de hoek te komen?

"Die vind ik echt overal. Uiteraard ontdek ik ook veel op social media kanalen. Instagram en Pinterest staan vaak open op mijn telefoon. Maar ook fotografie en kunstenaars inspireren mij."

Hoe combineer je jouw job met 3 kinderen?

"Dat is en blijft inderdaad wel een uitdaging. Maar ik probeer dat in balans te houden. Hoe ouder ik word, hoe gemakkelijker het wordt om prioriteiten te stellen. Ik heb ook een fantastische man waarmee ik een topteam vorm en die zich gelukkig ook flexibel kan opstellen."


Hoe is die liefde voor food en gezonde levensstijl ontstaan?

"Mijn broers en ik schelen nogal een aantal jaren. Mijn schoonzus Leen kookt ontzettend lekker en heeft me op jonge leeftijd veel smaken en combinaties leren ontdekken. De gezonde levensstijl is gekomen met de jaren, samen met het gezond verstand (lacht)."

Wat is jouw favoriete powerontbijtje of lunch tijdens hectische periodes?

"Ontbijten doe ik met een smoothie of yoghurt en granola. Voor lunch maak ik vaak gegrilde groenten. Olijfolie en kruiden erop, in de oven en klaar! Daarna nog wat crunchy noten eroverheen strooien en een simpele dressing. Zo lekker, dit zou ik elke dag kunnen eten."

Heb je in een bepaald land jouw hart verloren?

"Lekker dichtbij hou ik echt wel van Frankrijk. Vroeger gingen we erheen voor de bergen en sneeuw. Nu trekken we eerder naar de zee en de Cévennes. Ook Portugal heeft mijn hart gestolen."


Hoe ken je La Favo?

"Ik leerde Bie kennen via een gezamenlijke vriendin. Op Instagram kwam ik het granola merk natuurlijk ook al tegen."

Wat zijn jouw favoriete eet- en drink adresjes in en rond Mortsel?

"Stable restaurant en restaurant La Rosa zijn twee favorietjes hier niet ver vandaan. Bar Eduard in Hove of Bar à Bas in Boechout kan ik ook allebei aanraden."


Grootste droom?

"Hoe cliché het ook mag zijn, ik hecht enorm veel waarde aan mijn gezondheid. Dat mijn kinderen mijn man en ikzelf gezond blijven blijft mijn grootste wens."

Favoriete La Favo smaak?

"Sergio Herman noten & duindoornbes!"

Wie is je rolmodel?

"Ik ben een grote fan van Axel Vervoordt. Hij is een Belgische kunst -en antiekhandelaar, maar staat vooral bekend als binnenhuisarchitect van bekende namen, zoals Kim Kardashian en Kanye West."

Thanks voor de overheerlijke brunch, Sofie!
Volg Sofie op Instagram voor een overload aan inspiratie.

In de gerechtjes die Sofie op tafel toverde, werden onderstaande granola's gebruikt.


Older Post Newer Post