Breakfast met Julie van Think Tomato

La Favo x Think Tomato


Je kon het afgelopen jaar niet om de roze potten van Think
Tomato heen! De huisgemaakte tomatensaus gemaakt van Belgisch geteelde kerstomaten is niet alleen verbluffend lekker, het product wordt ook met veel passie en in de beste omstandigheden gemaakt door de
immer sympathieke Julie D’heygere. Wij mochten aanschuiven aan Julie’s ontbijttafel en aanschouwen hoe ze à la minute een receptje met Think
Tomato én La Favo uit haar mouw schudde.

La Favo x Think Tomato
La Favo x Think Tomato

 

Hi Julie! Bedankt om ons te ontvangen vandaag. Voor mensen die je niet kennen; wie ben je en wat doe je?

“Hey Bieke! Ik ben Julie, vrouw van Cedric en mama van Leo (3,5) en Nino (2). Ik kook heel graag en ik ben graag creatief bezig. Daarnaast ben ik iemand die zelden stil zit.”

Je bent net 1 jaar bezig met Think Tomato. Is alles al verlopen zoals je had verwacht?

“Mijn plan was: ik ga mijn tomatensaus op de markt brengen. Maar een echt concreet plan had ik niet. Dus in dat opzicht is mijn plan geslaagd. Al had ik nooit gedacht dat het zo’n vaart zou lopen. Ik ging ervan uit dat Think Tomato samen met mijn kindjes ging groeien. Na één jaar blijkt nu dat mijn kindjes niet zo veel gegroeid zijn, maar Think Tomato wél!”

“Dat is uiteraard superleuk! Maar ik had niet gedacht dat het zó snel zou gaan waardoor het afgelopen jaar echt ontzettend druk is geweest. Nu, ik zou het niet anders willen en ben enorm dankbaar hoe het loopt.”

La Favo x Think Tomato
La Favo x Think Tomato
La Favo x Think Tomato

 

Heb je tips voor jonge ondernemers die je wil delen?

“Als je een idee hebt, veel ambitie en de juiste motivatie, dan moet je gewoon springen. Zelfs met de nodige angsten en onzekerheden. Het begin is altijd moeilijk en ik ken geen enkele ondernemer die in het begin niet geeft zitten spartelen. Maar je leert zoveel uit die periode! There’s no way back dus je moet inventief zijn, doorzettingsvermogen hebben en vooral gepassioneerd zijn.”

“Probeer ook niet te veel naar anderen te kijken maar gewoon je eigen weg te bepalen. Als je je te vaak door je omgeving laat inspireren, schrijf je niet volledig je eigen verhaal. Let wel, je laten inspireren is goed, maar het kan er ook voor zorgen dat het jouw pad sterk beïnvloedt en dit je zo minder authentiek maakt.”

Met Think Tomato wijs je ook op het belang van gezonde voeding (zéker in combinatie met het ondernemende leven en mama van twee jongens). Hoe is die liefde voor een gebalanceerd eetpatroon en gezonde levensstijl ontstaan?

“Mijn liefde voor gezonde voeding is me als het ware met de paplepel ingegeven. Ik heb altijd gezond gegeten en ik vind dat ook superbelangrijk. Het is de brandstof voor je lichaam en geest dus dan wil je dat die input top is. En voor de kindjes en mijn man al zeker.”

Wat is jouw favoriete powerontbijtje tijdens hectische periodes?

“Ik ben fan van de combi kokosyoghurt met Berry Good granola! Dat neem ik vaak mee in een potje naar mijn container of atelier. En dan eet ik dit op mijn gemak achter mijn bureau op, bij de opstart van de dag, op mijn gemak op. Niet tijdens de ochtendrush met de kindjes. In het weekend ga ik vaak voor een shakshouka, heerlijk en zo makkelijk!”

Covid-19 heeft roet in jullie reisplannen gestrooid. Waar ging het avontuur naartoe en heb je een favoriete reisbestemming?

“We gingen normaalgezien naar een trouw in Spanje gaan, en daar nog wat langer blijven. Maar Cedric en ik zijn eigenlijk niet zo’n fan van zonnebaden. Onze vakanties zijn daardoor meestal actief: stappen in de bergen, fietsen, steden bezoeken… al is dat met de kindjes niet zo ideaal momenteel. Dus nu gaan we vooral aan de Belgische kust.”

Heb je leuke travel tips voor België?

“Het recreatiedomein Warredal in Belgisch Limburg en de Belgische kust!”

La Favo x Think Tomato
La Favo x Think Tomato
La Favo x Think Tomato
La Favo x Think Tomato

 

Hoe ken je La Favo? Wat spreekt je zo aan aan het merk?

“Ik ken La Favo al sinds het prille begin omdat ik jou al ken sinds onze studententijd! De aanpak en positionering vind ik geslaagd. La Favo straalt kwaliteit en rust uit.”

Wat zijn jouw favoriete eet- en drink adresjes?

“Voorlopig doen we vooral aan take-away. Ik ben grote fan van Bunch!”

La Favo x Think Tomato
La Favo x Think Tomato
La Favo x Think Tomato

 

Heb je een levensfilosofie?

“The 5 balls of life. Ce’tje is daar eens mee afgekomen. Hij zei me dat je in het leven constant met 5 ballen moet jongleren: voor familie, vrienden, gezondheid, integriteit en werk. De eerste 4 zijn van glas. De laatste (werk) is van rubber. Als de laatste bal valt, dan kaatst ze gewoon terug. Maar als één van de vier eerste ballen valt, dan zit er een barst in.”

“Ik werk veel en hard, maar ik slaag er tot nu toe wel in om dat te laten vallen voor iets belangrijker, iets van glas.”

Dat is een mooie levensfilosofie! En wat is je grootste droom?

“Op een evenwichtige manier met de vijf ballen jongleren! (lacht)”

Wat is je favoriete La Favo smaak?

Berry good!

Wie is je rolmodel?

“Ik heb niet één rolmodel maar laat mij inspireren door verschillende mensen.”

Heb je een guilty pleasure?

“Breien? Al weet ik niet of dat een guilty pleasure is. Ce begrijpt alleszins niet wat ik daar leuk aan vind. (lacht)”

Thanks Julie dat we mochten langskomen en proeven van dit heerlijke gerechtje!
www.thinktomato.be of volg Julie via @thinktomato.


Older Post Newer Post