Breakfast with PR-lady Lies


Lies Vangeel is de leading lady achter VonYellow, een PR-bedrijf voor merken en projecten in de hospitality, design- en foodsector. Dat ze houdt van lekker en gezond eten, hoeft dus niet te verbazen. Ze woont samen met haar vriend en twee jonge dochtertjes in het centrum van Antwerpen, in een prachtig pand ontworpen door de architecten Britt Crepain & Stefan Spaens. Wij gingen bij haar langs voor een babbel over work, life en alles daartussenin, én een La Favo ontbijt of course!

 

Je woont en werkt in Antwerpen. Wat vind je zo speciaal aan deze stad?

Het is de stad waar ik geboren ben en waar mijn familie en vrienden wonen. Ik denk dat dat me vooral bindt aan Antwerpen. Ik fantaseer vaak over een leven in de zon, maar ik denk dat ik het heel moeilijk zou vinden om niet elke dag bij iemand te kunnen ‘buurten’. Bovendien is het aanbod aan lekker eten & drinken en cultuur hier uiteraard enorm, waar ik ook niet bepaald ongelukkig van word.”

 

Je woont in een heel bijzondere woning. Kun je hier wat meer over vertellen?

“We wonen in een huis dat de architecten Britt Crepain & Stefan Spaens initieel voor zichzelf bouwden en later aan ons doorverkochten. Het bestaat uit heel veel ramen en binnenin staan er bijna geen muren, waardoor er heel veel licht binnenvalt. Er zijn heel veel tussenverdiepingen en alles staat met elkaar in verbinding. Ik vind dat supergezellig. Zo kan je staan koken in de keuken en kan er iemand een halve verdieping lager gezellig in een zeteltje hangen, maar je kan elkaar toch zien. Een huis met veel gezellige hoekjes. En een heel warm huis.”

 

Wat zijn je favoriete adresjes voor koffie, lunch, aperitief & dinner in Antwerpen?

“Uiteraard Hotel Pilar, want dan zie ik telkens mijn goede vrienden Sam en Christophe. Voorts hou ik ook van Cafématic, het traditionele Italiaanse restaurant Mario in de Kammenstraat, Graanmarkt 13, Camino, Mico & Jon en Barbel. Bij August in het Groen Kwartier ga ik graag voor de bar bites of een diner in de mooie tuin. De pasta bij Pastificio Marie is heerlijk en Life is art blijft ook één van mijn favorieten. Bij Tawan Thai eet je echt Thais, én lekker! Voor lekkere antipasti, kazen en andere delicatessen moet je bij Cuore di Puglia zijn, van Emanuele Lamanuzzi. Daarnaast ga ik ook graag bij mijn zus langs, want die maakt de beste kip curry en spaghetti bolognese.”

Hoe belangrijk is (gezond) eten voor je? Welke rol speelt eten in jouw leven?

“Vroeger had ik nogal een moeilijke relatie met eten, maar daar ben ik gelukkig vanaf. Nu staat eten toch wel centraal in mijn leven. Lekker eten maakt mijn dag. Op vakantie gaan en al uitzoeken waar ik de beste schelpjes kan gaan eten, of een goeie verse pasta, dat is mijn ding. Mijn lief Patje is ook zo’n bon vivant, en gelukkig kookt hij nog graag ook. Ka-ching!”

 

Hoe ziet een doordeweekse ochtend er voor jou uit?

“Redelijk hectisch, helaas. Mijn dochters zijn 3,5 en 1 jaar oud, dus dat is nog pittig. Ik zorg er eerst voor dat die twee goed gegeten hebben, mijn eigen ontbijt neem ik pas nadat ik hen heb afgezet bij de crèche en school. Meestal is dat yoghurt met fruit en La Favo granola of een ordinair boterhammetje achter mijn computer.”

Beschrijf je ideale weekendochtend.

“Op zaterdag- en zondagochtend is het iets anders. Als er tijd voor is, ga ik graag langs bij ‘De 3 Zussen’ voor kaas en beleg, en langs Domestic voor brood. Of ik stuur mijn lief erom. Een muziekje op en een krantje erbij en ik ben content. Nog idealer is wanneer de kinderen bij mijn moeder zijn blijven slapen en wij écht onze tijd kunnen nemen. (lacht)”

 

Wat is je favoriete La Favo smaak? “Alles met nootjes! Dus de Going Nuts & Noten & Duindoornbes zijn mijn favoriet.”


Favoriete object in huis?
Het geboortekaartje van mijn oudste dochter Andrée dat haar peter maakte in keramiek.”


Koffie of thee?
Koffie, altijd!”


Ideale weekend muziek?
“Ik ben nogal gevoelig aan geluid, dus liefst iets dat niet té aanwezig is. Een goede Franse chanson van France Gall of een streepje klassieke muziek werkt altijd. Eefje De Visser is ook altijd goed. Love her!

 

Bedankt om ons te verwelkomen in je warme nest, Lies!
@liesvonyellow
http://www.vonyellow.be


Older Post Newer Post