Breakfast with Barbara Jacops


Barbara Jacops - Babs voor de vrienden - is een echte ‘multi-hyphenate’, wat wilt zeggen dat ze verschillende disciplines tegelijk uitoefent. Als architect van opleiding heeft ze een zwak voor esthetiek, en dit is dan ook een constante in haar leven. Al zijn reizen, eten, koken en fotografie dat ook! Babs will always travel for food en deelt haar favoriete ontdekkingen graag met anderen. Niet alleen via haar populaire Instagramprofiel ‘@lespetitespestes’, sinds kort ook via haar boek ‘Guided by Food’! Als één van La Favo’s vaste contributors (we love Babs’ food styling) was het meer dan logisch om eens bij haar op bezoek te gaan voor een Breakfast with Babs! 

Babs, wat vind je zo leuk aan je job?

 “De afwisseling! Mij houden aan één ding vind ik onmogelijk, ik vind het heerlijk dat mijn jobs in elkaar overvloeien. Architectuur, reizen, eten, koken, consulting, het delen van ontdekkingen, fotografie… Net tandwieltjes die in elkaar passen en samenwerken.”

Je hebt een heel bijzondere manier van reizen…

“Dat klopt. Mijn favoriete manier om een stad te ontdekken is al etend. Dan stippel ik mijn route doorheen de stad uit op basis van de restaurants die ik wil bezoeken. Het liefst zijn die zowel op op vlak van food als interieur top; ik ben en blijf een architect. Het oog wilt ook wat (lacht). Op die manier kom ik vaak in nieuwe buurten en op plekken waar je als toerist normaal gezien niet komt. Op die manier is ook mijn boek ‘Guided by Food’ tot stand gekomen… Een verzameling van mijn favoriete adressen in mijn favoriete steden die food, design en sfeer moeiteloos combineren. Food & travel, voor mij dé ideale combi.” 

Jij bent al lang gepassioneerd door gezond en lekker eten, lang vóór het een trend was! Kan je vertellen over hoe je gezonde voeding hebt ‘ontdekt’?

“Heel mijn studententijd kampte ik met maagproblemen, maar daar stelde ik me nooit veel vragen bij. Eenmaal afgestudeerd ben ik me hier toch in gaan verdiepen, en zo heb ik sites ontdekt zoals Oh She Glows, My New Roots, Green Kitchen Stories, TasteSpotting... Hierdoor ben ik lactose-vrij beginnen eten, sloeg ik chia zaadjes in wanneer ik in de States was, ging ik meer plantaardig eten, deed ik de nodige bloedtesten voor intoleranties, volgde kooklessen bij Sarah van My New Roots en Green Kitchen Stories, schreef ik me in voor een opleiding bij Matthew Kenney om te leren over raw food en nog zo veel meer… Om uiteindelijk met al dit in mijn achterhoofd mijn eigen ding te doen waar ik me goed bij voel. Elk lichaam is anders, every BODY is different.”

De recepten die je deelt onder de hashtag #lppcookbook zien er altijd zó verrukkelijk uit…

“Dankjewel! Ik let best op kleurencombinaties, maar de smaken moeten uiteraard ook bij elkaar passen. Voor de rest is de ‘styling’ vooral het gevolg van mijn messy kookkunsten (lacht). Maar dat lijkt wel te werken… De gerechten die ik deel zijn meestal ‘mashups' van recepten uit boeken of blogs waar ik zó enthousiast over ben dat ik ze met mijn volgers wil delen. Soms zijn het ook gerechten die mijn doen terugdenken aan een bijzondere plek in het buitenland. Zo heb ik regelmatig travel cravings naar Bali; dan maak ik een gigantische decadente chocolate peanut butter smoothie bowl als ontbijt of dessert. Héérlijk!”

 

Wat zijn je 3 favoriete ontbijtgerechten?

 “Hangt ervan af of ik thuis of op reis ben — ik pas mijn eten aan aan het land — maar ik ontbijt vrijwel altijd met fruit. Vooral blauwe bessen, zo’n pot overleeft hier niet lang. Avocado toast is ook altijd goed, maar dan in de stijl van Atelier September. Of granola, geïnspireerd door Gjusta, met gekarameliseerde citrusvruchten, gegrilde perziken en yoghurt. Voorts zou ik echt in Japan kunnen leven want mijn lichaam is altijd super happy met Japans eten; miso soep en sashimi als ontbijt, zo heerlijk comforting. ’s Winters word ik graag wakker met warme chocomelk, die ik maak van rauwe cacao, dadels en kokosmelk.”

Wat is je favoriete reisbestemming, en voor welk gerecht spring je zo het vliegtuig in?

“Heb je even? (lacht) Japan, voor de verfijnde sushi’s, een ‘convenience store’ onigiri, soba noodles en een traditionele tea ceremony. Voor een lunch met voetjes in het zand bij Wolfgat in Kaapstad zeg ik ook geen nee. In Kopenhagen kan ik gerust een dag vullen met eten; lunchen bij Noma, gevolgd door een spritz en een plons bij La Banchina en erna door naar Atelier September en alle andere topplekjes in de stad. Tegenwoordig heb ik het ook een zware craving naar Italiaans eten; zet mij dus gerust op een vliegtuig richting Italië — I won’t mind! Dichterbij kan je mij altijd plezieren met een zitje aan de toog bij Café Binnenvisser in Amsterdam. Of, in Parijs, een seafood en maple tartelette bij Clamato, lunch bij Arpègeof een wijntje en wat kleine gerechtjes bij Déviant. Seriously, I can go on and on… 

Wat is je favoriete La Favo smaak?

“Alles van La Favo by Sergio Herman! De combi chocolade & zeezout bij Chocolade & Pistache is to die for en de gepofte rijst in Boekweit & Bessen is hemels.”

Hoe kom je tot rust?

“Thuis of op het strand! Niets beter dan frisse zeelucht en een standwandeling!”

Favoriete koffie/brunchbar in A’pen?

Butchers Coffee, Pilar, Camion, Walvis…”

Favoriete restaurant in A’pen?

Camino, Bistrot L’ilot, Bun, Little Bun, Graanmarkt 13, Lewis, Izumi…” 

Bedankt voor je aanstekelijke energie en gastvrijheid Babs!
@lespetitespestes
http://www.lespetitespestes.com


Ouder bericht Nieuwer bericht